Friss topikok

Sri Chinmoy zenéje

2010.03.20. 18:13 | Srichinmoyblog | Szólj hozzá!

Címkék: zene életraj srichinmoy

Zenéje

Sri Chinmoy plays the celloSri Chinmoy a zenét a szív egyetemes nyelvének tekinti, amely feloldja a fajok, a nyelvek és a kultúrák közötti korlátokat. „A zene az” - mondja - „amin keresztül az egyetemes egység érzése egy szempillantás alatt elérhető.”

Sri Chinmoy termékeny zeneszerző, akinek nevéhez több ezer dal fűződik, melyeket anyanyelvén, bengáliul, valamint angolul írt. Számos - a világ minden tájáról származó - hangszeren játszik, köztük többféle fuvolán, indiai eszrádzson, csellón, harmóniumon, zongorán és orgonán.

Sri Chinmoy plays the esrajSri Chinmoy úgy érzi, a zene túl tud ragadni bennünket az elme korlátain, egyenest saját belső lényünk csendes szépségébe. Műveit meditatív tudatállapotban alkotja, és zenéjét is ez a mély meditatív szellem hatja át. Még legerőteljesebb megnyilvánulásainak hátterében is ott rejlik a forrását tükröző nyugalom.

Sri Chinmoy Magyarországon kapható CD-iről
itt tájékozódhat

"A zene nem ismer határokat.
Mindenütt szabad.
Hozzájárulása
az emberi és isteni
érzelmi kiteljesedéshez
örökre felbecsülhetetlen marad."
~Sri Chinmoy
Ten Thousand Flower-Flames, 489

 

http://srichinmoy.org

A bejegyzés trackback címe:

https://srichinmoy.blog.hu/api/trackback/id/tr91855089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása